Udruženje poslodavaca KS danas o inicijativama upućenim vlastima Kantona

Udruženje poslodavaca Kantona Sarajevo organizovalo je danas u Sarajevu sjednicu Upravnog odbora kako bi razgovarali o inicijativama koje je Udruženje poslalo premijeru i predsjedavajućem Skupštine KS.

Predsjednik Udruženja poslodavaca KS Safudin Čengić rekao je novinarima pred početak sjednice da će danas usaglasiti stavove pred tematsku sjednicu Udruženja i Vlade KS o poboljšanju poslovnog ambijenta.

– Očekujemo da Vlada u skladu sa svojim programskim ciljevima poduzme mjere kako bi stvorila povoljniji ambijent za investiranje na području Kantona Sarajevo, da bude ukinut značajan broj parafiskalnih nameta i da bude izmjenjena određena zakonska regulativa koja se tiče turističkih taksi i šuma – istakao je Čengić.

Po njegovim riječima, mnogo se govori o rasterećenju privrede, a u praksi se skoro ništa ne mijenja.

Čengić je naveo da će na predstojećoj tematskoj sjednici Vlade KS biti razgovarano i tome kako Udruženje poslodavaca KS, kao socijalni partner koji značajno utječe na punjenje budžeta, može dati doprinos i učestvovati u kreiranju aktivnosti vezanih za poslovni ambijent, upravljanje javnim sektorom, kao i za unaprjeđenje kvaliteta života građana Kantona.

Tematska sjednica Udruženja poslodavaca i Vlade Kantona Sarajevo bit će održana 28. marta u Sarajevu.

 

Biznis.ba / FENA