Video

Pet najboljih prazničnih reklama 2023.

Autor: Biznis.ba
Pet najboljih prazničnih reklama 2023.
Foto: X

Ako ste raspoloženi da pustite suzu, nasmijete se ili osjećate inspiraciju da svom lokalnom trgovačkom centru Djeda Mraza poklonite novi par papuča, ovi oglasi su savršeni za vas, piše Deseret news.

Praznici svima donose različite emocije, od čistog uzbuđenja do nostalgije. Božićna sezona ima potencijal da podstakne jedinstvo, produbi odnose, inspiriše velikodušnost i još mnogo toga, ako to dozvolite.

Sljedećih pet prazničnih reklama Chevrolet, Coca-Cola, Apple, Macy’s i Tesco prikazuju različite aspekte onoga što božićno vrijeme čini tako posebnim – i jednostavno ih je zabavno gledati.

5. „Praznik za pamćenje“ — Chevrolet

Chevrolet je objavio ovaj praznični oglas u partnerstvu sa Alchajmerovom asocijacijom. Reklama, koja izgleda kao petominutni kratki film, prikazuje tinejdžerku koja vozi svoju baku po gradu iz njenog detinjstva u porodičnom Chevy Suburbanu iz 1972.

"Sunshine On My Shoulders" Johna Denvera svira u autu dok baka počinje da se vraća sebi.

Čini se da je reklama pogodila ljude ove praznične sezone, kao što je jedna žena napisala u X postu: „Tako luda, baš sam jučer bila u bioskopu i vidjela ovo, zasuze mi oči, a onda je CHEVROLET potrčao preko filmskog platna .” Dodala je: "Uhvatili su me, stvarno sam mislila da je to trejler za film."


4. „Svijetu treba više Djeda Mraza“ — Coca-Cola

Coca-Colin božićni film iz 2023. „prikazuje grad u kojem stotine Djeda Mraza šetaju ulicama. Tokom filma vidimo mnoge Djede Mraze kako pomažu i podržavaju druge, izgrađujući razumijevanje da, u ovom svijetu punom Djeda Mraza, vidimo svijet pun dobrote”, navodi se u opisu videa na YouTube-u.

Ova reklama se zalaže za svačijeg unutrašnjeg Djeda Mraza i završava se rečenicom: "Svijetu treba više Djeda Mraza".


3. 'Fuzzy Feelings' — Apple

Apple je svoju reklamu na YouTubeu napisao: „Kreativnost ima moć da promijeni način na koji vidimo jedni druge i svijet. Ponekad gledanje stvari kroz novi objektiv može napraviti razliku. Vi pravite praznike.”

Ova reklama za iPhone 15 Pro Max prikazuje mladu ženu koja radi pod svojim mrzovoljnim šefom u New Yorku. Ona se nosi sa svojim stresom kreirajući stop-motion projekte u kojima je on glavni lik. Kada ga vidi samog u restoranu na večeri, žena počinje da vidi svog šefa više kao drugu osobu nego kao zlog lika u svom životu.

Film završava tekstom: "Praznike praviš ti."


2. "Hej, Deda Mraz" - Macy's

Macy's opisuje kreativni proces osmišljavanja ovog dirljivog prazničnog oglasa na YouTubeu. Macy’s piše: „Ove godine smo željeli iznenaditi Djeda Mraza s nečim posebnim pričajući magičnu priču o nesebičnom dječaku na tajnoj misiji, kušajući mirise i prevrtajući tiganje dok traži savršen poklon; jer Macy's ima savršen poklon za sve na vašoj listi - čak i za Djeda Mraza."

Iako je ova reklama izazvala određenu frustraciju među roditeljima na X, tvrdeći da je povrijedila vjeru njihove djece u Djeda Mraza, sadrži poruku da je Božić vrijeme za davanje, a ne primanje.


1. 'Become More Christmas' — Tesco

Kada otac i njegov sin posjete Tesco Express (britansku trgovinu), tata proba božićni panettone. Istog trena upada u drvo, i što više bude sudjelovao u božićnom duhu, sve je ukrašeniji.

Sin prevrće očima dok ljudi oko njega postaju sve vedriji i vedriji, ali na kraju i sam iznikne u malu božićnu jelku.

"Božić je čudno vrijeme", rekao je kreativni direktor kompanije koja je proizvela reklamu, Felipe Serradourada Guimaraes. “Bilo da vam se sviđa od trenutka kada se Noć vještica završi ili sat vremena prije božićne večere, jedina stvar za koju znamo da je istinita je da se na kraju svi upuste u to. Zarazno je”.