BiH

Bevanda i Davidse o novoj strategiji djelovanja Svjetske banke u BiH

Autor: Biznis.ba
Bevanda i Davidse o novoj strategiji djelovanja Svjetske banke u BiH

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas izvršnog direktora u Svjetskoj banci Koena Davidsea s kojim je razgovarao o prioritetima za pripremu nove strategije djelovanja ove financijske institucije u BiH.

Ministar Bevanda je naglasio da dugogodišnja uspješna suradnja sa Svjetskom bankom garantira da će i nova strategija biti usmjerena tako da se ulaže u najvažnije sfere života, poput obrazovanja, zdravstva, zaštite okoliša i obnovljive energije.

Sugovornici su se složili da se svi projekti odvijaju nesmetano te da nema zastoja nakon ratifikacije ugovora u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Na sastanku je istaknuta važnost održavanja Godišnjeg sastanka Konstituence Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koji će se ove godine održati u Sarajevu od 19. do 21. lipnja.

Ministar Bevanda istaknuo je da će Bosna i Hercegovina biti dobar domaćin predstavnicima 13 država te da su pripreme za ovaj važan sastanak već počele i da su planirana sredstva za tu namjenu.

Prema riječima Davidsea stručnjaci Svjetske banke već rade procjene i dijagnostiku ekonomskog stanja u BiH u okviru svojih redovitih izvješća.

Na sastanku se govorilo o aktivnostima u Ministarstvu financija i trezora BiH na pripremi proračuna za ovu godinu kako bi se ovaj posao završio u prvom tromjesečju jer je na snazi privremeno financiranje koje ograničava poslovanje institucija u smislu kapitalnih ulaganja, saopćeno je iz ovog ministarstva.

Biznis.ba / FENA