BiH

Pojačane aktivnosti: Sarajevski ViK pozitivan primjer

Autor: Biznis.ba
Pojačane aktivnosti: Sarajevski ViK pozitivan primjer

U toku su opsežni radovi VIK-a na popravci kvara na glavnom distributivnom cjevovodu u ulici Alipašina.

O ovom problemu Vijesti.ba su izvještavale u više navrata, a radnici KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo danas se nalaze na dubini od šest metara gdje će nakon iskopavanja, a zatim rasjecanja cijevi pristupiti zamjeni oštećenog dijela.

Radovi teku planiranom dinamikom, a sve ekipe su na terenu kako bi se kvar uspješno sanirao u što kraćem vremenskom roku.

Podsjećamo, već duže vrijeme na ovom lokalitetu bilježimo isticanje vode zbog kvara na cjevovodu a zbog izuzetno složene situacije nije se moglo odmah pristupiti popravci. Zbog ovih radova veće području ostalo je bez snabdijevanja vodom.

Pomaci u VIK-u su vidljivi. Naime, prava je rijetkost da neka institucija u Bosni i Hercegovini uvaži mišljenje revizije, odnosno Ureda za reviziju institucija.

S toga je, umjesto da to bude normalno, prava vijest kada neka od institucija na osnovu revizorskih izvještaja krene u popravljanje stanja. Jedna od njih je, s novim menadžmentom na čelu, KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo. Ovo kantonalno preduzeće često je na udaru kritika javnosti i medija, pa i ovog na kojem pišemo, no isto tako fer je priznati i pomake koji su evidentni.

Uvidom u bilans stanja, jasno je da je VIK uvažio nalaze revizije te će novi revizorski izvještaj izvjesno biti kud i kamo bolji od prethodnog.

Ono što raduje građane u posljednje vrijeme jeste i pojačana aktivnost na terenu, bilo da se radi na svakodnevnom čišćenje kanalizacione mreže ili slučajevima vremenskih neprilika. Uz to primjetna je i pojačana aktivnost na ugradnji novih priključaka na vodovodnoj mreži te na popravkama aktuelnih kvarova. Ovakav pristup ohrabrio je i građane Sarajeva, koji se nadaju da se stvari konačno kreću u pravom smjeru, jer se radi o preduzeću koje direktno utiče na kvalitet života i koje ima obavezu pružiti im najbolju uslugu.

Biznis.ba / Vijesti.ba