Vijesti

Goražde: Izgrađene tri kuće za djecu bez roditeljskog staranja

Autor: Biznis.ba
Goražde: Izgrađene tri kuće za djecu bez roditeljskog staranja
Foto: FENA

U Rešetnici kod Goražda okončana je prva faza gradnje kuća u okviru centra „Jedan krov za sve“.

Danas je svečano obilježen završetak prve faze u kojoj je završena gradnja tri kuće za djecu bez roditeljskog staranja. U drugoj fazi su planirani unutrašnji radovi koji podrazumijevaju elektro instalacije, unutrašnje finiranje zidova, postavljanje laminata te ostali priključci.

Na obilježavanju završne faze bilo je prisutno nekoliko donatora koji su do sada dali svoj doprinos za gradnju.

U sklopu programa uručene su Zahvalnice a centar je dobio i prve nazive sokaka, basamaka, naselja, voćnjaka i kuća. Tako su između ostalih kuće dobile naziv po svojim donatorima, firmama PENNY, HODŽEX, SENIGOR, OKAC.

Svoj doprinos dale su i organizacije HF ATLANTA, PATRIOTSKI FENJER FOND, MOST BRO.

Prisutna na svecanosti je bila i Elvisa Kovačević iz SAD-a koja se gostima obratila sa par riječi podrške daljem radu. Između ostalog istakla je kako je Goražde predivan grad i da zaslužuje jedan ovako važan projekat ne samo za Goražde već za cijelu regiju.

Pored prezentacije filma o dosadašnjim radovima prisutnima je voditeljica projekta Munira Džabija predstavila daljnje planove i projekte koji će osnažiti i u potpunosti promijeniti sliku Goražda jer projekat nudi niz aktivnosti posvećenih mladima kao i rad na jačanju porodice te mnoge druge aktivnosti.

kompleks u Rešetnici trebao bi sadržavati dom za penzionere, centar za rehabilitaciju, centar za pomoć djeci s posebnim potrebama, centar za dijalizu, savjetovališta, objekte za smještaj djece bez roditeljskog staranja, te objekte za žrtve nasilja u porodici i njihovu djecu.