Regija

Ana Brnabić sutra u Sarajevu

Autor: Biznis.ba
Ana Brnabić sutra u Sarajevu
Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić boraviće u jednodnevnoj posjeti Sarajevu gdje će učestvovati na Godišnjem sastanku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u srijedu, 8. maja, saopšteno je iz Vlade.

Premijerka Brnabić će sutrašnju posjetu Sarajevu započeti radnim susretom sa predsednikom EBRD Sumom Čakrabartijem.

Na marginama godišnjeg skupa planiran je sastanak sa vršiocem dužnosti zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Matthewom Palmerom.

Brnabić će biti jedan od govornika na panelu o Zapadnom Balkanu. Glavna tema sastanka je "Povezivanjem ekonomija do snažnijeg rasta", koja se odnosi na region Zapadnog Balkana, kao i predstavljanje mogućnosti za ulaganja na ovom području.

Povodom Godišnjeg skupa i ekonomskog foruma u okviru njega, za koji je prijavljeno više od 3.000 učesnika, u Sarajevu će biti prisutni mnogi predstavnici poslovne zajednice, investitori, visoki zvaničnici, guverneri EBRD, ministri finansija, predstavnici organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana.

U saopštenju je navedeno da će biti riječi i o drugim temama, poput digitalizacije, informacionih tehnologija, zelenih gradova, migracije, srednjih i malih preduzeća, odnosno o načinu prevazilaženja izazova sa kojima se region susreće.

Biznis.ba