Regija

Potvrđena optužnica protiv Ivice Todorića

Autor: Biznis.ba
Potvrđena optužnica protiv Ivice Todorića
Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je prvu optužnicu protiv nekadašnjeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića.

"Odluku o tome kada će konkretna odluka biti objavljena donosi predsjednik Optužnog vijeća u dogovoru s članovima vijeća. S obzirom na to da je riječ o složenom postupku, procjena je da će se konačna odluka donijeti 17. prosinca", rekao je prošle srijede glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

Sjednica Optužnog vijeća u prvom postupku protiv Ivice Todorića u aferi Agrokor održana je prije tjedan dana, prenosi Index.hr.

Podsjetimo, Ivica Todorić se još od studenoga 2017. nalazi pod istragom zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna. Tom istragom su obuhvaćeni i njegovi sinovi Ivan i Ante Todorić te 12 Agrokorovih menadžera i revizora.

Istražni zatvor bio je odobren jedino za Ivicu Todorića, koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Londona sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. studenoga prošle godine na slobodu izašao uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna i mjere opreza među kojima je i zabrana napuštanja Zagreba.

Biznis.ba