Regija

Samit100 biznis lidera jugoistočne evrope bit će održan u Beogradu

Autor: Biznis.ba
Samit100 biznis lidera jugoistočne evrope bit će održan u Beogradu
Centralna tema SAMIT100 2018 biće digitalna transformacija, kako iskoristiti 4. industrijsku revoluciju kao odskočnu dasku i na taj način učiniti "kvantni“ skok do razvijenog i globalno konkurentnog regiona.

Namjera organizatora je da se na zajedničkom susretu biznis lidera i državnika, otvore perspektive jačanja konkurentnosti nacionalnih ekonomija, konkurentskog potencijala čitave jugoistočne Evrope, a time i povećanja kvaliteta života u regionu.

Srpska asocijacija menadžera je jedan od inicijatora SAMIT100 i u saradnji sa Združenjem Menadžera Slovenije, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Atlas fondacijom iz Crne Gore, Alkaloidom iz Makedonije, BBI Bankom i ASA Holdingom iz Bosne i Hercegovine okupiće ove godine u Beogradu preko 200 učesnika – vodećih privrednika regiona, predsjednike vlada država regiona, ministre, kao i visoke zvaničnike međunarodnih institucija, partnerskih organizacija i medija.

SAMIT100 inicijativa okuplja najistaknutije poslovne lidere Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije. SAMIT100 su pokrenuli Srpska asocijacija menadžera (SAM), Udruženje menadžera Slovenije (ZM) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), da bi se kasnije pridružili i ostali biznis partneri iz regiona. Prvi godišnji skup održan je u oktobru 2011. godine u Aranđelovcu, a prethodni, šesti skup održan je u Skoplju u oktobru 2017. godine. Sedmi SAMIT100 održaće se u Beogradu, 1. i 2. oktobra.

Biznis.ba / Klix.ba