Svijet

Etihad Airways prvi u svijetu vakcinisao sve članove kabinskog osoblja

Autor: Biznis.ba
Etihad Airways prvi u svijetu vakcinisao sve članove kabinskog osoblja

Etihad Airways, nacionalni avioprijevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), prva je aviokompanija na svijetu koja je vakcinisala sve članove kabinskog i letačkog osoblja protiv koronavirusa.

Na ovaj način je Etihad Airways barem malo olakšao putovanja sojim uposlenicima u ovim kriznim vremenima.

Ova aviokompanija je inače pokrenula vlastitu kampanju vakcinisanja "Sigurni zajedno" koja je počela prošlog mjeseca s ciljem da se ohrabre uposlenici na primanje vakcine i taj proces je bio besplatan za sve.

"Proaktivnim radom omogućili smo vakcine za sve naše uposlenike, ne samo kako bismo izbjegli zarazu ovim virusom nego da i putnicima koji u ovo krizno vrijeme putuju našim avionima olakšamo putovanje i kontakt s osobljem. Jedina smo aviokompanija na svijetu koja je uvela obavezno testiranje za sve putnike i kabinsko osoblje prije svakog leta, a sada smo i prva aviokompanija koja je vakcinisala sve članove kabinskog i letačkog osoblja", kazao je Tony Douglas, direktor grupacije Etihad Aviation, piše Business Insider.

S obzirom na to da vlast u UAE-u želi do marta ove godine vakcinisati više od 50 posto stanovništva, Etihad je unutar kompanije vakcinisao više od 75 posto svih radnika. Pritom je prioritet, naravno, bilo letačko osoblje s obzirom na to da je njihovo radno okruženje iznimno specifično te su članovi posade bili u neprestanom riziku od zaraze.

Inače su UAE trenutno druga zemlja u svijetu po postotku vakcinisanog stanovništva, a Etihad Airways svoju bazu ima u Abu Dhabiju, prenosi Klix.ba.

Biznis.ba