Zeničani sajmom “Mladi poduzetni kreativci” obilježili Međunarodni dan mladih

Centar za mlade INPUT Zenica, u saradnji s Razvojnom agencijom Grada Zenica – ZEDA, današnji Međunarodni dana mladih obilježio je organizacijom sajma „Mladi poduzetni kreativci“.

U centralnom gradskom parku u tom gradu, svoje su radove izložili predstavnici sedam malih preduzeća, udruženja ili pojedinaca, uzrasta od 15 do 35 godina.

-Centar za mlade INPUT već šestu godinu organizuje sajam “Mladi poduzetni kreativci”, a ove godine prvi put u saradnji sa zeničkom Razvojnom agencijom ZEDA. Cilj nam je promocija mladih biznisa iz Biznis inkubatora ZEDA te i da motiviramo mlade ljude, koji su malo nesigurni po pitanju svojih kapaciteta da li mogu svoje ideje da realizuju u održiv biznis – kazao je koordinator projekta Ahmed Fajković.

On je napomenuo kako će danas održati i dvije radionice – “Zakonski okviri kako pokrenuti biznis” te “Početna reklama za bisnis”.

-Ovo je još jedna od aktivnosti gdje se pojavljujemo kao partneri. Na kraju krajeva, mi smo, u saradnji s Gradom Zenica, podržali ovaj mali projekat. Ovo je fina prilika da još jednom okupimo mlade ljude sa onim što oni rade ili da, možda, nekog drugog animiramo da pokuša raditi slično – kazao je direktor Razvojne agencije ZEDA Senad Pašalić, koji je napomenuo kako su među izlagačima i neki uspješni i kreativni mladi ljudi iz njihovog Biznis inkubatora.

 

 

(FENA)