ŽZH objavila Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje malog gospodarstva

Ministarstvo gospodarstva Županije zapadnohercegovačke objavilo je na svojoj službenoj stranici javni poziv za odabir korisnika sredstava za poticanje razvoja malog gospodarstva utvrđenih županijskim proračunom za 2018. godinu, u iznosu od 200.000 maraka.

Javni poziv se raspisuje u sklopu Programa utroška sredstava za poticanje razvoja malog gospodarstva Županije zapadnohercegovačke putem subvencije kamata.

Subvencionirati će se dio kamata na poslovno komercijalne kredite koji su ostvareni na temelju programa ili projekta koji omogućavaju pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanje usluga, veće iskorištavanje kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta, očuvanje postojećeg broja subjekata malog gospodarstva, novo upošljavanje i slično.

Subvencionira se dio godišnje kamatne stope u visini od 2 posto na odobrena kreditna sredstva kod komercijalnih banaka, koja imaju kamatnu stopu u rasponu od 2 posto do 8 posto, stoji u pozivu.

Potencijalni korisnici poticaja su subjekti malog gospodarstva koji su u većinskom privatnom vlasništvu, imaju sjedište i ulažu na području ŽZH, nemaju nepodmirenih obveza prema ŽZH i Poreznoj upravi te imaju najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme.

Mjerila i kriteriji pri ocjenjivanju zahtjeva za odobravanje sredstava su: vrsta djelatnosti, namjena utroška sredstava i održivost projekta te povećanje zaposlenosti i broja zaposlenih.

Rok podnošenja prijava nije ograničen nego ostaje otvoren do iscrpljenja novčanih sredstava namijenjenih za tu vrstu poticaja.

Detaljne informacije i dokumenti za prijavu mogu se preuzeti sa službenim internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva www.mg-zzh.com.

 

Biznis.ba / FENA