Bevanda – Uebber: Suradnja BiH i Njemačke na visokoj razini

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanu veleposlanicu SR Njemačke u BiH Margret Uebber kojoj je poželio dobrodošlicu i uspjeh u diplomatskom radu tokom njenog mandata u BiH.

Bevanda je naglasio da je suradanja dvije zemlje na visokoj razini, te da je njemački narod, kao i Vlada SR Njemačke, iskreni prijatelji BiH što potvrđuju i podaci da su među najvećim donatorima u BiH.

Naglašeno je da se između BiH i SR Njemačke redovito potpisuju ugovori o financiranju, te da je Njemačka razvojna agencija (KfW) jedan od lidera u financiranju projekata u svim oblastima i skoro svim krajevima BiH.

Govoreći o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, na sastanku je oijenjeno da je nužno što prije formirati vlast kako bi bili okončani započeti projekti i procedure koje se tiču dodjele grant sredstava i kreditnih aranžmana jer rok za njihovu provedbu ističe.

Sugovrnici su se složili da europski put BiH nema alternativu, te da refome moraju biti nastavljene unatoč dnevno-politčkim događanjima, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

 

(FENA)