Četiri firme iz BiH predstavljaju se na Sajmu prehrambene industrije u Kelnu

Na Sajmu prehrambene industrije Anuga 2021 u Kelnu, koji počinje danas, izlagat će četiri kompanije iz BiH i to Mladegs pak iz Prnjavora, Anđelić iz Trebinja, te AS Holding iz Jelaha i KolMiks iz Velike Kladuše.

Izlagači iz BiH će se predstaviti, kako je saopšteno iz Vanjskotrgovinske komore BiH, sa začinskim biljem i začinima, gotovim supama, kečapom, prelivima, žitaricama, slastičarskim proizvodima, čajem, kafom, keksima i mnogim drugim proizvodima.

Pomenute kompanije, kako je rečeno, su među vodećim privrednim subjektima u BiH u svojim proizvodnim kategorijama, kao i na polju trgovine, distribucije, izvoza i razvoja djelatnosti kojom se bave već duži niz godina, te su već postali priznati i prepoznatljivi partneri kako domaćih, tako i međunarodnih klijenata u cijelom svijetu.

“Nadamo se da će izlagači iz BiH u Kelnu uspostaviti veliki broj kontakata sa novim partnerima, te sa jednim brojem njih ostvariti i dobru poslovnu saradnju, ali i obnoviti već postojeće veze i nastaviti dalju saradnju”, ističu iz Vanjskotrgovinske komore.

Sajam prehrambene industrije u Kelnu traje do srijede, 13. oktobra.

 

Biznis.ba / Srna