Energoinvest: Nemamo ‘off shore’ kompanije niti račune

Nakon informacije koju je juče objavio BIRN da je Energoinvest platio milione eura offshore kompaniji za rad u Albaniji, danas su se iz ove komapnije oglasili saopštenjem za javnost u kojem demantuju ove navode.

“Vezano za informacije i povezivanje Energoinvesta sa poslovanjem sa „off shore“ kompanijama, ono što u ovom momentu možemo potvrditi je da Energoinvest nema nikakvih vlasitih „off shore“ kompanija niti „off shore“ računa bilo gdje u svijetu. Energoinvest ima račune u zemljama u kojima realizuje poslove ali je svaki od njih registrovan putem nadležnih Ministarstava i za iste je dobijeno odobrenje za naplatu i držanje sredstava”,stoji u saopštenju.

Dalje dodaju, da što se tiče plaćanja drugim kompanijama, koji su u određenim periodima i na određenim projektima bili partneri, dobavljači, izvođači, isporučioci usluga i slično, koje na realizaciji kompleksnih poslova Energoinvest ima na desetine, jasno je da Energoinvest nema kontrolu niti može uticati na poslovnu strategiju i odluke o bankovnim računima drugih kompanija sa kojima sarađuje.

“Vezano za konkretnu informaciju a obzirom da se navodni poslovni aranžman dešavao prije više od 8 godina u vremenu drugih uprava Energoinvesta i periodu kada je Energoinvest realizovao projekte u Libiji, Alžiru, Iraku, Albaniji, Srbiji ,Makedoniji i Crnoj Gori, više informacija ćemo imati i moći saopštiti nakon detaljnog uvida u poslovno finasijsku arhivu iz navedenog perioda”, navode iz Energoinvesta.

(Biznis.ba)