Ministri Đapo i Vujanović u posjeti tvornici namještaja ‘Maoles’ u Mostaru

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović u četvrtak su posjetili tvornicu namještaja “Maoles” u Mostaru.

Tvornica je počela s radom 2002. godine, a osnovali su je Osman i Azemina Macić. Kompletan asortiman ovog bosanskohercegovačkog brenda izrađen je na najsavremenijoj tehnologiji od vrhunskih prirodnih i drugih visokokvalitetnih materijala, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kvalitetom i dizajnom izborili su se za mjesto na tržištima Sjedinjenih Američkih Država, Norveške i drugih zapadnoeuropskih zemalja. Osman i Azemina Macić su upravo ovih dana potpisali ugovor s partnerima u Danskoj, gdje će također izvoziti svoje proizvode i do kraja godine uposliti još 60 radnika.

– Iz dana u dan se uvjeravamo da naši građani postižu najviše uspjehe u svim sferama života i rada kakvima se može ponositi svaka zemlja, a ‘Maoles’ je još jedna uspješna priča u Bosni i Hercegovini. Ovo je još jedan odličan primjer da se uz naše domaće resurse i kod kuće možete ostvariti i najveći uspjeh – kazala je ministrica Đapo.

 

Biznis.ba / FENA