Novalić, Milićević i Đapo obišli novoizgrađeni poslovni objekat u Mostaru

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, zajedno sa zamjenicom premijera i federalnom ministricom finansija Jelkom Milićević i federalnom ministricom turizma i okoliša Editom Đapo, obišao je novoizgrađeni poslovni objekat na lokalitetu Bišće polje kod Mostara.

U ovom poslovnom centru, od 14 hiljada kvadratnih metara korisnog prostora, namjenjenom za trgovačku i ugostiteljsku djelatnost, u poslovnim prostorima 28 kompanija, kao i pratećim službama, bit će zaposleno gotovo 300 radnika.

– Očuvanje svakog radnog mjesta u vrijeme pandemije je veoma važno za sviju nas u Federaciji BiH, dok stvaranje uslova za nova radna mjesta zaslužuje svaku pohvalu i našu pažnju – kazao je premijer Novalić nakon obilaska objekta.

Radovi na projektu su počeli u septembru 2019. godine i završeni su u predviđenom roku, a vrata za građane bit će otvorena sutra.

– Raduje nas da će zahvaljujući poduzetničkom duhu i privatnom ulaganju svoje radno mjesto naći značajan broj građana s područja Mostara i Hercegovne – istakla je zamjenica premijera i federalna ministrica finansija Milićević.

S obzirom na trenutne preporučene mjere zaštite u vezi sa virusom COVID-19, otvoreni koncept centra sigurno će predstavljati olakšavajuću okolnost za boravak i posjetu svih budućih kupaca i posjetilaca.

Pored trgovina i ugostiteljskih prostora, objekt posjeduje Cineplex sa četiri kino dvorane, te zabavni park za djecu i odrasle veliki trg, kao i druge zabavne sadržaje, a za posjetioce centra na raspolaganju je i parking sa 250 mjesta, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

(Fena)