Ocjenjivanje vinskih uzoraka na Mostarskom sajmu gospodarstva

Ocjenjivanje vinskih uzoraka pristiglih na 22. međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2019. vršit će se u ponedjeljak, 11. ožujka, od 9 sati u prostorijama tvrtke Mostarski sajam d.o.o.

Ocjenjivanje vina prema ustaljenoj metodi 100 pozitivnih bodova, obavit će međunarodno stručno povjerenstvo, sastavljeno od vrsnih enologa na čelu s prof. dr. Bernardom Kozinom.

Povjerenstvo će odrediti najbolje sorte kojima će se dodijeliti priznanja i nagrade, od najznačajnijih velikih zlatnih medalja, do počasnih priznanja.

Priznanja i nagrade najuspješnijim vinarima bit će uručena 10. travnja kada se očekuje sudjelovanje brojnih vinogradara i vinara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Italije, kao i predstavnika vinarskih kuća iz drugih zemalja.

Ovogodišnji 22. mostarski sajam održat će se od 9. do 13. travnja, a zemlja partner ovogodišnje manifestacije je Narodna Republika Kina.

Mostarski sajam, jedna od najznačajnijih i najposjećenijih gospodarskih manifestacija u regiji, održat će se u Slobodnoj zoni Hercegovine, na 30.000 četvornih metara zatvorenog i otvorenog izložbenog prostora.

 

Biznis.ba / FENA