Podrška mladim u zapošljavanju u it sektoru

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH pozvala je nezaposlene osobe do 35 godina starosti da prijave svoju poslovnu ideju na natječaj koji je otvoren još sedam dana.

Svi prijavljeni sudjelovat će na besplatnoj obuci za razradu svojih poslovnih ideja i kreiranje biznis plana, a financijska podrška u iznosu do maksimalno 9.150 KM po novoosnovanom biznisu bit će omogućena za maksimalno osam najbolje ocijenjenih poslovnih planova.

Sredstva iz financijske podrške bit će iskorištena za podršku biznisima u skladu s odobrenim poslovnim planom.

Više informacija o uvjetima i načinu prijave može se pronaći na linku.

Podrška se realizira kroz projekt “PODRŠKA MLADIM U ZAPOŠLJAVANJU U IT SEKTORU” kojeg provode Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH u partnerstvu sa Gradom Mostarom, Sveučilištem u Mostaru, kompanijom IT odjel d.o.o. Mostar i Službom za zapošljavanje HNK-a.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Mostar jedno je od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), koji Europska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR).

Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža.

 

(fena)