Sufinansiranje nabavke specijalnih mašina za uređenje ski staza – ratraka

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić potpisao je danas sporazum s direktorom Kantonalnog javnog preduzeća “ZOI ’84” Jasminom Mehićem o sufinansiranju nabavke specijalnih mašina za uređenje ski staza – ratraka.

Ministarstvo privrede KS u toku 2021. godine potpisalo je sporazume s ovim preduzećem za sufinansiranje projekata izgradnje novog vertikalnog i rekonstrukcije postojećeg sistema transporta na Bjelašnici i Igmanu, prvu fazu izgradnje i modernizacije parking sistema, video nadzora i kontrole naplate, te sufinansiranje realizacije projekta “Dječijeg snježnog parka”.

Za ova tri projekta Ministarstvo izdvaja skoro 3,5 miliona KM, dok će za nabavku ratraka Ministartsvo izdvojiti dodatnih 1,5 milion KM.

Ministar Delić najavio je da je i u narednoj godini planirano kontinurano sufinansiranje projekata ovog preduzeća koji će doprinijeti unapređenju usluga na planinama Bjelašnici i Igmanu, a samim tim i potaknuti razvoj turističkih potencijala ovih olimpijskih planina, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Biznis.ba / FENA