Tegeltija na Investicionoj konferenciji o zapadnom Balkanu u Londonu

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija danas je u Londonu učestvovao na Investicionoj konferenciji o zapadnom Balkanu koju organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj /EBRD/.

Nakon zvaničnog otvaranja Konferencije i pozdravnih riječi predsjednika EBRD-a Sume Čakrabatija i Andreja Plenkovića, premijera Republike Hrvatske koja predsjedava Evropskom unijom, održana je i sjednica na kojoj su učestvovali predsjedavajući Vijeća ministara BiH, te premijeri i ministri zemalja zapadnog Balkana.

Na marginama Konferencije, predsjedavajući Tegeltija sastao se s predsjednikom EBRD-a Sumom Čakrabatijem, s kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, te regionalnim projektima i inicijativama.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija je istakao da je novi saziv Vijeća ministara BiH u potpunosti opredijeljen da, u skladu sa svojim nadležnostima, zajedno s vladama entiteta nastavi predano da radi na evropskim integracijama i reformskim procesima usmjerenim na stabilizaciju privrednih prilika, privredni rast, povećanje efikasnosti javne uprave, te privlačenje domaćih i stranih investicija s ciljem otvaranja novih radnih mjesta.

Na sastanku je razgovarano i o investicionim planovima za naredni period, s posebnim fokusom na intenziviranje saradnje u pružanju podrške inicijativi za ojačavanje investicione klime u BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Londonu, na marginama Investicione konferencije EBRD-a o zapadnom Balkanu, s parlamentarnom državnom podsekretarkom Ministarstva spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Vendi Morton, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Biznis.ba / FENA