Totalna rasprodaja: BH Airlines nudi teretni avion, kompjuter, mikrovalnu…

U oglasu, odnosno javnom pozivu za prodaju metodom slobodne nagodbe, priložen je spisak od osam LOT-ova, a na prvom se nalazi avion tipa CASA 212-200 Cd (serijski broj SIN302, reg. oznaka T9-ABA). Riječ je o letjelici namijenjenoj za prevoz tereta, mada se rekonfiguracijom unutrašnjosti može osigurati 20-ak sjedećih mjesta.

U okviru opreme za vazdušni saobraćaj, BH Airlines prodaje avionske stepenice, pokretne stepenice i rezerne dijelove za putnički avion tipa ATR. Također, BH Airlines u stečaju prodaje alat za podmazivanje aviona, boce za alat i merdevine.

Na spisku su telefaks, ručna radio stanica, motorole i antene, kao i vozila poput viličara te mašina za čišćenje.

Prodaje se i namještaj pa se na LOT-ovima nalaze pult korišten kao recepcija, ormari, plakari, vitrine, komode, radni stolovi, klub stolovi, police za arhivu, kasa, digitroni i pisaće mašine.

Informatička oprema nije zaobiđena, pa se u oglasu spominju i računari, laptopi, skeneri, modemi, ruteri i slinčo. Od “bijele tehnike” tu su i TV aparati, telefoni, tosteri, muzička linija, aparat za kafu, ledomat, mikrovalna…

Pravo učešća imaju svi građani BiH i pravna lica uz plaćanje 10 posto depozita. ponude se dostavljaju do 25. septembra, a otvaraju 27. septembra 2018. godine.

Sličan oglas propala kompanija je objavila i početkom godine. Posljednji komercijalni let BH Airlinesa je obavljen 11. juna 2015. godine, nakon čega je Vlada FBiH donijela odluku o gašenju ove kompanije. Neslavni završetak kompanije krunisan je 2017. godine kada su dijelovi posljednjeg putničkog aviona BH Airlinesa iz Sarajeva poslani u Njemačku gdje se nalazio kupac kojem je HETA prodala imovinu ugašene jedine bh. aviokompanije.

Biznis.ba / Klix.ba