U decembru summit bh. stručnjaka iz najboljih svjetskih kompanija

Futures Leaders Summit (FLS) 2022, u organizaciji Fondacije budućnosti u BiH (BH Futures Foundation), bit će održan drugu godinu zaredom, ovaj put u Sarajevu od 2. do 4. decembra.

Događaj okuplja najuspješnije Bosance i Hercegovce koji rade za ugledne kompanije u BiH i inostranstvu.

Cilj je spojiti STEM studente i diplomante kako bi kroz keynote sesije, radionice i posjete kompanijama proširili svoje znanje, mrežu kontakata i postali nosioci promjena u društvu.

FLS spaja uspješne bosanskohercegovačke stručnjake koji su izgradili nevjerovatne karijere na svjetskom nivou, a koji sarađuju ili rade sa kompanijama kao što su Meta, Sigrid Therapeutics, Austrian Federal Ministry for Climate Action, Environment, Energy, Mobility, Innovation and Technology, SDG Impact Japan, te mnogi drugi, saopćili su organizatori.

– Potrebno je da već danas preispitamo naše stavove, počnemo razmišljati i dizajnirati našu budućnost ako ju želimo napraviti boljom za sve nas. To je neophodno za rješavanje složenih izazova i neizvjesnosti sa kojima se suočavamo na našoj planeti. Od klimatskih promjena, dostupnosti hrane, novih izvora energija, do transformisanja obrazovanja i kreiranja novih generacija odgovornih mladih lidera. Ovi izazovi oblikuju i nastavit će oblikovati našu svakodnevicu, ponašanja, ekonomiju, privredu i poslove budućnosti. Kroz ovogodišnje izdanje Futures Leaders Summit događaja, čuti ćemo priče lidera i organizacija koje preispituju sadašnji pristup globalnim izazovima i inspirišu nas u osmišljavanju prosperitetnije budućnosti u kojoj ćemo uzeti proaktivnu a ne reaktivnu ulogu – rekao je Haris Arnautović, predsjednik organizacionog odbora.

Značaj ovog Summita prepoznale su i domaće renomirane kompanije: Mistral, ZenDev, Č.J. Bihać, DCCS, Monri, te NonStop studio. Učesnici skupa će imati mogućnost upoznati njihove predstavnike i saznati više o prilikama u navedenim kompanijama, navodi se u saopćenju.

 

(FENA)