U Orašju prezentirane mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom

Caritas Bosne i Hercegovine, u suradnji s Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom FBiH i uz financijsku potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, održao je u srijedu u Orašju javnu prezentaciju o mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Predstavnik Caritasa BiH Zlatko Malić i predstavnica Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH Sabina Zubčević predstavili su Projekt ‘PRO PWDs’ koji ima za cilj promociju prava na rad i zapošljavanje osoba s invaliditetom, objavljeno je iz Vlade Posavske županije.

Malić je predstavio opće informacije o projektu te prepreke i mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom, dok je Sabina Zubčević upoznala sudionike s provedenim aktivnostima, mogućnostima ostvarivanja potpore kroz različite programe, novčane nadoknade i subvencije plaće, poticaje za zapošljavanje i samozapošljavanje, te profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom. Uz ostalo, naglasila je kako su malobrojna apliciranja na takve projekte iz tri posavske općine, u odnosu na druga područja.

Projekt ‘PRO PWDs’ provodi Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u FBiH u saradnji s Caritasom BiH uz financijsku potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH i sufinanciranje Federalnog ministarstva zdravstva i socijalne politike.

Na prezentaciji su bili prisutni predstavnici općinskih centara za socijalni rad (Orašje i Domaljevac-Šamac), predstavnik Službe za upošljavanje Posavske županije i korisnici Fonda s područja PŽ-a.

 

(FENA)