Višković: Biće i dalje smjena u preduzećima gubitašima

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je da će i dalje biti smjena u javnim preduzećima koja posluju sa gubitkom i da niko neće biti zaštićen.

Višković je izjavio da se to odnosi na preduzeća u kojima su gubici posljedica rada menadžmenta ili čovjeka koji upravlja.

– Gdje god ocijenimo da je ljudski faktor, taj ne može zadržati fotelju bez obzira iz koje partije dolazi. Kao što ste vidjeli u preduzeću Šume Republike Srpske, imali smo smjene, biće ih i dalje. Nismo štedili ni ljude iz SNSD-a, ni ljude iz koalicije – rekao je Višković novinarima u Dobrunu.

On je objasnio da mora doći drugi ako neko ne ispunjava ono što je zacrtano od Vlade Republike Srpske i javnog preduzeća.

Višković je dodao da trenutno ne postoji aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom i da još nije usvojen taj njihov izvještaj, jer se čeka formiranje vlasti na nivou Federacije BiH, kao i Savjet ministara da bi se kr, kako bi se uopšte krenulo u pregovore sa MMF-om i Svjetskom bankom.

Premijer Višković je rekao da je njegov zahtjev da se prvo rješavaju problemi u zdravstvu Republike Srpske, a drugi u javnim preduzećima, te podsjetio na nedavni sastanak sa rezidentnim predstavnikom MMF-a za BiH.

– Oni su se saglasili sa mnom. Čak sam rekao, ako budemo čekali još neodređeno vrijeme na formiranje Vlade FBiH i Savjeta ministara, možemo li mi krenuti kao Republika Srpska u aranžman sa MMF-om i da mi naše probleme riješavamo i da ne čekamo druge. Njihov odgovor je bio da se nadaju da će se brzo formirati i druga dva nivoa vlasti – naveo je Višković.

(RTRS)