Vlada FBiH: Za dva projekta cestogradnje ukupno 10.000.000 KM

Federalna vlada je usvojila Program utroška sredstava transfera za izgradnju autocesta i brzih cesta u iznosu od 10.000.000 KM utvrđenih ovogodišnjim Budžetom FBiH Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija.

Vlada FBiH je utvrdila projekte koji će biti finansirati putem ovoga programa, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Prvi je izgradnja brze ceste Prača – Goražde u iznosu od 8.500.000 KM, a implementatori su JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar i Ministarstvo za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Sredstava su namijenjena za eksproprijaciju, izgradnju, nadzor i tehničku konsultaciju.

Drugi projekt je izgradnja i rekonstrukcija Prve transverzale u Sarajevu, dionica Il (Bare – tunel Kobilja Glava – Hotonj – A1) u iznosu od 1.500.000 KM. Implementator ovih sredstava je Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, a namijenjeni su za građevinske radove.

Implementatori oba projekta obavezni su o njihovoj realizaciji kvartalno izvještavati Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, koje će, također kvartalno, izvještavati Federalno ministarstvo finansija.

Biznis.ba / FENA