Za nove tramvaje u Sarajevu osigurano 10 miliona eura

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda, potpisao je danas sa šeficom Ureda EBRD-a u BiH Manuelom Naessl ugovor o zajmu za Projekt Javni prijevoz Sarajevo – Dio 3 u vrijednosti 10 milijuna eura.

Ministar Bevanda zahvalio se direktorici Naessl i istaknuo kako ga raduje što pružaju pomoć Bosni i Hercegovini u svim važnim projektima.

„ Ovim projektom bit će završena nabava novih što će pomoći razvoju infrastrukture javnog prijevoza u Sarajevu i efikasnosti usluga. Krajnji korisnik kredita je Županija Sarajevo, a projekt će implementirati županijsko ministarstvo prometa“, naglasio je ministar Bevanda.

Naglašeno je da su ovim projektom obuhvaćeni i prioritetni izazovi zaštite okoliša, kroz promociju korištenja javnog prijevoza.

„Iznos zajma je 10 milijuna eura, rok otplate zajma  petnaest godina uključujući tri godine grace perioda na otplatu glavnice“, istaknuo je ministar Bevanda.

Ovaj projekt treći je u nizu projekata koji se odnosi na poboljšanje Javnog prijevoza u Sarajevu.

Za dva projekta već su potpisani ugovori s EBRD-om i to prvi za nabavu novih električnih trolejbusa u iznosu od 15 milijuna eura i drugi za remont tramvajske pruge vrijedan 20 milijuna eura.

Ugovor o zajmu potpisan je korespodentno, bez uobičajenih ceremonija, zbog mjera koje su poduzete u sprječavanju virusa Covid -19.

Biznis.ba