Certifikati za polaznike ‘Leader’ programa o poduzetništvu

Učesnici ovogodišnjeg programa ”Leader”, u okviru USAID-ovog projekta ”Diaspora Invest”, danas su u Sarajevu dobili certifikate za završeni dvosedmični program o poduzetništvu.

Edukacija je realizirana u saradnji sa Ivey Business School iz Kanade, a ove godine učestvovalo je 26 učesnika, od kojih je 20 završilo kompletan program. Zajedno sa ovogodišnjim učesnicima program je do sada završilo 68 osoba.

Uime Ivey Business School David Humphrey izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje sa bosanskohercegovačkim poduzetnicima i zbog praćenja njihovih poslovnih ideja.

Kazao je da ”Leader” funkcionira 25 godina, te da je obrazovao više od 8.000 polaznika.

Koordinatorica projekta Emina Zahirović Pintarić pojasnila je da je ”Leader” organiziran po uzoru na radionice u Ivey Business School, a da je u Sarajevu održan treću godinu zaredom.

– Ovaj projekt je jako bitan jer je namijenjen mladim poduzetnicima, vlasnicima raznih kompanija i cilj je da pripreme svoje planove i da ih implementiraju – rekla je Zahirović Pintarić.

Učesnica programa Majda Masarić iz ”Eko Jasmina d.o.o”, smatra veoma značajnim to što je bila dijelom edukacijskog programa jer, kako je navela, mladima pomaže da izgrade ili nadograde postojeći biznis.

– Možete da razgovarate sa velikim stručnjacima koji su ove godine došli iz Kanade – rekla je Masarić.

Istog je mišljenja i Dino Šito iz ”Bio food BH” koji je naveo da program, pogotovo malim poduzetnicima, pomaže u nadogradnji znanja.

U ovogodišnjim aktivnostima su, zahvaljujući potpori USAID projekta ”Diaspora Invest’, u programu učestvovali i predstavnici kompanija pokrenutih investicijama dijaspore BiH.

Biznis.ba