Croatia osiguranje odustalo od kupovine Central osiguranja i Testing centra iz BiH

Croatia osiguranje je 28. juna 2018. potpisalo okvirne ugovore o kupnji 100-postotnih udjela u Central osiguranju i Testing Grupi, a jučer je putem Zagrebačke berze objavilo da odustaje od zaključenja tih transakcija.

“Ranije postignutim sporazumom stranaka predmetne transakcije u ovom se trenutku neće zaključivati, a okvirni ugovori prestaju važiti”, ističu iz Croatia osiguranja.

Krajem juna prošle godine iz Croatia osiguranja su izvijestili da bi Croatia osiguranje BiH planiranim preuzimanjem Central osiguranja i Testing Grupe povećalo ukupan tržišni udio na 13 posto te time postalo tržišni lider na bosanskohercegovačkom tržištu, prenosi Hina.

Kako su tada naveli, Croatia osiguranje BiH je u 2017. godini ostvarilo 25 miliona eura premije osiguranja, uz tržišni udio od sedam posto, dok je Central osiguranje s premijom od 14 miliona eura u 2017. imalo tržišni udjel od četiri posto, a Testing Grupa drži 16 posto tržišnog udjela u tehničkim pregledima na području Federacije BIH i 2017. je imala prihod od 6,1 miliona eura.

Biznis.ba / Klix