Izbor novih organa upravljanja u Turističkoj zajednici KS-a u narednih 60 dana

Vlada Kantona Sarajevo donijela je u četvrtak na sjednici rješenje kojim se raspušta Skupština Turističke zajednice Kantona Sarajevo, imenovana u augustu prošle godine, zbog različitih propusta u radu i nedostavljanja tražene dokumentacije o poslovanju.

U skladu sa odredbama Zakona o turizim KS, Vlada je donijela Odluku o imenovanju Povjerenstva u Turističkoj zajednici KS. Dostavom te odluke, Turističkoj zajednici prestaju sa radom svi njeni organi i to: Skupština, Nadzorni odbor, Turističko vijeće, predsjednik Turističke zajednice i Ured za podršku turizmu, a njihove ovlasti preuzima imenovano Povjerenstvo.

Imenovano Povjerenstvo čine predsjednik: Nermin Muzur i članovi Mersiha Mehmedagić i Azra Džigal.

Povjerenstvo će osigurati djelovanje Turističke zajednice KS do uspostavljanja upravljačkih organa te otkloniti razloge zbog kojih je došlo do raspuštanja Skupštine Turističke zajednice.

Istovremeno, Povjerenstvo će uz saglasnost Ministarstva privrede raspisati izbore za izbor organa u TZ u roku od 60 dana, a do njihovog imenovanja u redovom postupku, Turističku zajednicu će predstavljati i zastupati predsjednik Povjerenstva, saopćeno je iz Press-službe KS-a.

Biznis.ba / FENA