Kompanije

Kompanija "pametnih rješenja" iz BiH uspostavlja američku kompaniju

Autor: Biznis.ba
Kompanija "pametnih rješenja" iz BiH uspostavlja američku kompaniju

U cilju ekspanzije svog međunarodnog poslovanja bosanskohercegovačka kompanija BS Telecom Solutions Sarajevo osnovala je kompaniju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako je saopćeno iz ove kompanije radi se o zajedničkoj investiciji u saradnji sa umirovljenim generalom američke vojske Michaelom D. Barberom.

Na ovaj način BS Telecom Solutions pored svojih kompanija u Bosni i Hercegovini, Češkoj Republici, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj dodaje i kompaniju u SAD. Pored ulaska u vlasništvo, general Barbero obavljat će i poziciju višeg savjetnika direktora sarajevske firme Mirze Varatanovića.

Kompanija trenutno upošljava više od 100 uposlenika sa stalnim trendom rasta broja radnika. BS Telecom Solutions član je američke privredne komore AMCham u Bosni i Hercegovini.

General Barbero naglašava da je impresioniran potencijalom ovog zajedničkog ulaganja i sigurnim unaprjeđenjem dosadašnjih rezultata matične kompanije.

General-potpukovnik Michael D. Barbero diplomirao je na Vojnoj akademiji Sjedinjenih Američkih Država u West Pointu 1976. godine, gradio je karijeru kao lider u pješadiji američke vojske. Trenutno je angažiran kao viši savjetnik u nekoliko međunarodnih kompanija i vlada, te se bavi poslovima međunarodnog savjetovanja, poslovnim razvojem i infrastrukturnim projektima.

Biznis.ba / FENA