Kompanije

Maksi Visoko kupio zgradu KTK: Plan proširenje proizvodnje i otvorenje novih radnih mjesta

Autor: Biznis.ba
Maksi Visoko kupio zgradu KTK: Plan proširenje proizvodnje i otvorenje novih radnih mjesta

Firma Maksi d.o.o na nedavno održanoj sudskoj prodaji kupila je imovinu KTK Visoko za nešto više od milion KM čime planiraju proširiti proizvodnju za glavnog partnera slovenačku Alpinu.

Osnovna djelatnost visočkog Maksija je proizvodnja obuče koja se potom izvozi u Sloveniju, a tokom desetogodišnjeg rada glavni cilj je bio nabavka mašina, proširenje obima proizvodnje s modnog na sportski program te stalno povećanje i obuka novouposlenih radnika.

"Trenutno radimo u 1.500 kvadratnih metara iznajmljenog prostora s 120 uposlenih radnika. Usljed iskazane potrebe Alpine za povećanjem naših proizvoda, odlučili smo kupiti veći prostor za našu proizvodnju. Nakon treće sudske prodaje imovine KTK, odnosno, zgrade konfekcije, koja je održana 19. aprila, postigli smo najpovoljniju ponudu u iznosu od 1.015.000 KM. Prvo i drugo rangirani su odustali od kupovine te je Maksi d.o.o proglašen kupcem", kazao je za Klix.ba direktor firme Maksi Admin Mostić.

Sredstva za kupovinu zgrade KTK su obezbijeđena preko kredita i već su uplaćena račune, a radnici i uprava Maksija sada očekuju dalje aktivnosti u implementaciji kupovine.

U nastavku razgovora Mostić je kazao kako će prelaskom u veći prostor razvoj usmjeriti u dodatno povećanje proizvodnje sportske obuće, nabavku nove opreme te prijem i obuku novih radnika.

"Planiramo u narednom periodu zaposliti dodatnih 80 radnika. Spremni smo uposliti i neke radnike KTK koji odgovaraju profilu potrebnom za našu proizvodnju, a o svemu tome ćemo moći konkretnije razmišljati po prelasku u novu zgradu", zaključio je Mostić.

Firma Maksi je osnovana 2009. godine, a kao u proteklih devet godina i u budućnosti želi raditi na proširenju proizvodnje i otvorenju novih radnih mjesta.

Biznis.ba / Klix.ba