Linnovate TP iz Livna i REDAH potpisali sporazum o suradnji

Linnovate Tehnološki park iz Livna i Regionalna razvojna agencija – REDAH iz Mostara potpisali su sporazum o suradnji nakon čega je održan panel pod nazivom “Strategija upravljanja razvojem – uspostavljanje efikasne koordinacije javnog, privatnog i civilnog sektora”, priopćeno je u petak iz Linnovate Tehnološkog parka.

Uz razgovor o mogućnostima suradnje, posjetitelji su se mogli upoznati s prednostima integrirane suradnje i strateškog pristupa razvoju, ali i poteškoćama u implementaciji razvojnih projekata.

Pored toga, predstavljena je uloga i način rada Regionalne razvojne agencije kao i postojeći i mogući načini suradnje s općinama i županijama.

Također, bilo je riječi i o projektima koji su do sada prijavljeni u partnerstvu Linnovate Tehnološkog parka, Ministarstva gospodarstva HBŽ-a te Županijskog zavoda za upošljavanje Livno, gdje je naglašano kako ti projekti imaju za cilj sustavno utjecati na razvoj poljoprivrednog, drvnog i metalnog sektora.

Sudionici spomenutog panela bili su Marin Jozić, suosnivač i predsjednik Upravnog odbora Linnovate, Mirna Jelčić, izvršna direktorica Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu – REDAH, Miloš Bauk, ministar gospodarstva HBŽ-a, Antonija Grabovac iz Službe za posredovanje pri zapošljavanju Županijskog zavoda za upošljavanje Livno i Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda Vlade ZHŽ-a za europske integracije.

Pored njih, na događaju su sudjelovali i predstavnici svih šest općina Hercegbosanske županije, Ureda županijskog premijera, te više ministarstva iz HBŽ-a.

 

Biznis.ba / FENA