Lufthansa od danas započela s letovima iz Sarajeva za Frankfurt

Foto: Međunarodni aerodrom Sarajevo

Danas je Lufthansa obavila prvi let na relaciji Frankfurt – Sarajevo – Frankfurt. Riječ je o povezanosti glavnog grada BiH sa glavnim čvorištem Lufthanse u Njemačkoj.

Kao nastavak kontinuiranih napora da se zadovolje potrebe i zahtjevi za putovanja avionom, uprkos raznim ograničenjima putovanja koja su trenutno na snazi, Lufthansa je danas uspostavila redovnu liniju Sarajevo – Frankfurt, kažu iz pres službe Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

“Ova respektabilna kompanija će na ovoj relaciji, u maju mjesecu, letjeti do četiri puta sedmično avionom tipa Airbus A319. Već od juna tekuće godine planirano je do 7 letova sedmično”, kaže se u saopćenju.

Istakli su da uspostavom ovih letova za Sarajevo, Lufthansa Grupacija će svojim putnicima širom svijeta ponuditi bolje veze sa Bosnom i Hercegovinom.

“Bitno je napomenuti da LH Grupacija na ovaj način dopunjuje već postojeće veze Austrian Airlinesa za Sarajevo iz Beča ali istovremeno nudi mogućnost putnicima iz Bosne i Hercegovine da iskoriste sve prednosti svjetske mreže Lufthansa Grupacije. Zbog negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom koronavirusa, pogotovo u sektoru avijacije, sve aviokompanije svakodnevno preispituju poslovne aktivnosti i prilagođavaju ih aktuelnoj situaciji”, ističu.

Svjesni te činjenice ali i zahtjeva i očekivanja korisnika usluga, Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano poduzima aktivnosti u pravcu da se aviooperacije održe, prošire i povećaju, što važi i za letove Lufthansa Grupacije.

Biznis.ba