Berza

Marin Mamuza, čovjek koji se vratio zbog livanjskih konja

Autor: Biznis.ba
Marin Mamuza, čovjek koji se vratio zbog livanjskih konja

Marin Mamuza vratio se prije par godina iz Zagreba, gdje je studirao film i TV produkciju, u Livno sa željom da pokrene vlastiti posao u kojem će spojiti ljubav prema prirodi i fotografiji sa dobrom biznis idejom.

Fotografijom se počeo baviti kako bi zaradio novac za gitaru, ali to je postala njegova ljubav koja ga je povukla prema filmu, a onda i turizmu.

- Tako ću se i vratiti u ovaj kraj, jer me je uvijek oduševljavala okolica Livna, priroda i konji. Kroz fotografiju sam prikazao ovaj prostor i time privukao brojne goste. Prvo su to bili moji prijatelji i poznanici, a onda se priča širila dalje. Razvili smo posebne ponude i prijedloge, te je iz toga izrasla i cijela priča o "Continental Adventure" i turama fokusiranim na potragu za divljim konjima - pojašnjava Mamuza.

Njegov poslovni prijedlog je prihvaćen u Tehnološkom parku Linnovate i danas uspješno radi foto-safarije divljih konja.

- Riječ je o izletu koji uključuje odlazak na izvor Bistrice, posjetu planine Cincar i potragu za krdima konja, a onda i tradicionalnim ručkom sa jelima ovog kraja - dodao je Mamuza.

Livanjski kraj može se pohvaliti krdom od 700 divljih konja, te Mamuza vjeruje da u tome leži posebnost i velika prilika za razvoj turizma, saopćeno je iz USAID Projekta "Diaspora Invest".

(FENA)