Investicije

Poduzetnici u Drvaru raspravljali o investicijama i problemima gospodarstvenika

Autor: Biznis.ba
Poduzetnici u Drvaru raspravljali o investicijama i problemima gospodarstvenika

Program razvoja malog gospodarstva u Hercegbosanskoj županiji (HBŽ) putem subvencije kamate te ostali programi i izvori financiranja, koji stoje na raspolaganju poduzetnicima, a koje provode javne institucije iz Bosne i Hercegovine ili pak strani donatori bili su u ponedjeljak teme sastanka s poduzetnicima u općini Drvar kojega je organiziralo Ministarstvo gospodarstva HBŽ-a.

Kao i na prethodnim sastancima poduzetnici su tijekom diskusije iznijeli probleme s kojima se susreću u poslovanju te su zatražili podršku u njihovom rješavanju, priopćila je u utorak Služba za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Predstavnici Ministarstva upoznali su poduzetnike sa zaključcima donesenim na prethodno održanim sastancima, a poduzetnici su pozvani da se aktivno uključe u izradu planirane Strategije razvoja malog i srednjeg poduzetništva HBŽ-a.

Sugerirano im je umrežavanje s ostalim poduzetnicima koji posluju u toj županiji budući da većina njih ima iste probleme.

Nakon što Ministarstvo gospodarstva održi sastanke s poduzetnicima u svim općinama županije bit će urađeno izvješće koje će biti upućeno Vladi HBŽ-a, kao i svim poduzetnicima koji su nazočili sastancima.

Na ovaj način poduzetnici će imati bolju prigodu za međusobnu komunikaciju, a to će im olakšati i međusobnu suradnju, umrežavanje i moguće zajedničke prijedloge programa pomoći koji će moći ubuduće upućivati Ministarstvu gospodarstva HBŽ-a, stoji u priopćenju.

Biznis.ba / FENA