Pauza

Foto: Sada možete kupiti Barbie Claudia Schiffer

Autor: Biznis.ba

Claudia Schiffer je Barbie djevojka!

Supermodel i legendarni brend udružili su se i predstavili lutku Barbie Claudia Schiffer, čija je cijena 85 dolara.

Lutka, izrađena po Claudijinoj slici, ukrašena je zadivljujućom rekreacijom Versace haljine koju je nosila na reviji Atelier Versace za jesen/zimu 1994. godine.

Iako je ovo prvi put da je Mattelova lutka Barbie Claudia Schiffer dostupna za kupovinu, zapravo je četvrta stvorena u čast modne ikone.

Godine 2017. Barbie je proslavila svoju tada 30-godišnju karijeru jedinstvenom lutkom obučenom u rekreaciju zlatnog Versace izgleda koji je nosila na kultnom Vogue Italia snimanju 1994. godine “Prava Barbie” s Ellen von Unwerth.

A za njen 50. rođendan 2020. godine proslavila ju je sa dvije jedinstvene lutke, obučene u pomenuti Versace look, kao i u reinterpretaciji crne Balmain haljine Schiffer po uzoru na kolekciju Oliviera Rousteinga za proljeće 2016.

Claudia (53) kaže da je bilo "nadrealno" vidjeti sebe kao Barbiku "s obzirom da sam se cijelo djetinjstvo igrala sa njima. Osjećala sam se kao da je šteta što samo ja mogu da uživam u lutkama, tako da sam oduševljena što ih dijelim sa svijetom.”

Partnerstvo sa Mattelom naziva "zajedničkom ljubavnom vezom koja je vremenom rasla".

“Moj dobar prijatelj Ynon Kreiz postao je izvršni direktor [Mattela] i mislio je da je ludo što niko nije imao priliku da je kupi.”

"Bilo je tako uzbudljivo vidjeti koliko ljudi voli lutke i snažnu povezanost ovih modnih trenutaka, koji su, naravno, bili tako posebni za mene i moju karijeru.

Modni izgled (Balmainova i Versaceova zlatna haljina, kao i Versace plavi look na pisti) je tako lijepo oživio tim Mattela, da su zaista odjeknuli kod obožavatelja 90-ih i mode općenito", izjavila je za People.

"Nošenje te prekrasne haljine na reviji Versacea 1994. bio je trenutak koji nikada neću zaboraviti. U to vrijeme, Versace je bio pionir u novom obliku prezentacije, oni su modu projektovali u kulturni fenomen.

Prošetali smo do nevjerovatne Prince staze sa stotinama fotografa na modnoj pisti, samo da bismo vidjeli samog Princa kako sjedi tamo u prvom redu. Atmosfera je bila električna. Nisam ni slutila da će ovaj trenutak nastaviti da živi na način na koji je do sada, a nisam ni mogao ni sanjati da će završiti kao izgled moje Barbie Claudia Schiffer", kazala je Claudia.

"Sa Versace-om radim i prijatelj sam više od 30 godina. Donatella je modna ikona, ali i srdačna, nježna i iskrena osoba", izjavila je.

Tokom velike Barbie turneje, jedno od izdanja koje je nosila Margot Robbie bio je inspirisan Versace mini haljinom koju je Claudija nosila 1994.godine.

"Bila sam veoma polaskana što sam vidjela Margot kako nosi neke od mojih izdanja iz 90-ih i pretpostavljam da to dokazuje da prava moda ne izlazi iz mode. Vraća divne uspomene i mislio sam da je tako dobro utjelovila duh izgleda i Barbie", izjavila je Schiffer.

Lična filozofija stila

"Svoj lični stil bih opisala kao prilično instinktivan. Biram odjevne komade u kojima se osjećam lako bez pravila. Za mene su individualnost i samoizražavanje ono što je bitno. Volim da se vraćam kroz svoju arhivu garderobe; Još uvijek nosim stare favorite i imam čitavu riznicu iz 90-ih. Svaki od tih trenutaka predstavlja posebno sjećanje. Nadam se da će moje kćerke nastaviti da donose ove posebne komade i u budućnost.

Omiljena stvar u tome da si Barbie?

"Moja Barbie predstavlja sretna sjećanja; [oboje] odrastanje igrajući se sa lutkama, a kasnije i sa mojim kćerkama, i sjajne uspomene na igranje Barbie na nekim modnim snimanjima poput onog sa Ellen von Unwerth za italijanski Vogue.

Nadam se da će ova lutka nastaviti inspirirati fanove da sanjaju velike snove i slijede svoje strasti baš kao što su to Barbike iz prošlosti činile za mene", kazala je Schiffer.

Biznis.ba