Raiffeisen banka praznike obilježila donacijama

Tokom 2019. godine povodom praznika podrška za deset udruženja ukupne vrijednosti 49.000 KM.

“Praznici su vrijeme darivanja i dijeljenja, zabave i zajedničkih porodičnih trenutaka. Nažalost, svjesni smo da za neke ljude praznično vrijeme nije tako jednostavno te smo sretni što možemo bar djelimično doprinijeti da njihova svakodnevnica bude ugodnija. Vjerujem da će donacije koje smo uručili povodom predstojećih praznika unaprijediti rad udruženja te poboljšati uslove za njihove korisnike. Pri tome zahvalnost dugujemo našim lojalnim klijentima bez kojih realizacija ovog projekta ne bi bila moguća. Spomenuo bih i da je Raiffeisen banka skupa sa svojim zaposlenicima pokrenula nekoliko inicijativa s ciljem pomoći zemljotresom ugroženim područjima u Albaniji”, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao da u okviru Raiffeisen strategije održivosti banka nastoji adresirati društvena pitanja i podržati što više organizacija čiji je rad usmjeren na najosjetljivije segmente društva.

Ukupan donirani iznos povodom vjerskih i novogodišnjih praznika u 2019. godini je 49.000 KM. Nakon što je uručila donacije povodom bajramskih praznika, Banka je povodom Katoličkog i Pravoslavnog Božića donirala ukupno 10.000 KM udruženjima “Duga Centar” Novi Travnik, “Marija Naša Nada” Široki Brijeg, “Dječijem vrtiću Naša radost” iz Prnjavora, te “Udruženju za djecu Suncokret” iz Doboja. Također, povodom Nove godine donirano je po 10.000 KM “SOS Dječijem selu” Sarajevo, Udruženju “Srce za djecu koja boluju od raka”, te “Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banjaluka”.

Kao društveno odgovorna kompanija Raiffeisen banka već niz godina realizuje projekte u okviru kojih povodom praznika donira sredstva umjesto slanja čestitki klijentima i poslovnim partnerima.

Biznis.ba