Stigla je nova Maza: Uživajte u neodoljivom karamel okusu

Nakon, sada već dobro poznatih okusa Maza lješnjak namaza sa 20% i 30% lješnjaka, te Maza Crunchy-a, kompanija AC Food s ponosom predstavlja ekskluzivno izdanje još jedne Maze, a riječ je o neodoljivom okusu karamele.

Maza Caramel sa 30% lješnjaka stigla je na tržište, a oni koji su imali priliku da je probaju okarakterisali su je kao “najbolju do sada” jer je nova Maza iskustvo karamele kakvo još niste doživjeli. Iz AC Food-a navode kako se radi o sastojcima koji su isti poput onih u premium čokoladnim pralinama.

Na policama u svojim omiljenim trgovinama prepoznat ćete je po atraktivnom pakovanju sa zlatnim dizajnom i plavim zatvaračem, a njen kvalitet garancija je za nezamjenjiv artikal kojeg će prepoznati kako oni najmlađi, tako i stariji.

“Put definiranja i optimizacije okusa je bio vrlo složen. Nakon što smo uradili grubu strukturu okusa, pristupljeno je “finom” podešavanju na kojem smo radili duži period. Rezultat toga je jedan vrhunski nivo kvaliteta u kategoriji krem namaza, a nastao je zajedničkim djelovanjem tehnologije i nauke prateći moderne trendove. Mazu Caramel karakteriše 30% manje šećera od ostalih namaza, odsustvo palmine masti, visok udio lješnjaka te karamela i toffee”, istakao je Aldin Islamović, Mr.preh.teh. kompanije AC Food.

Kreativni tim AC Food-a, uz kooperaciju sa Odjelom za marketing i razvoj brendova AS Holding-a, radio je na razvoju ovog okusa punih 11 mjeseci, a finalni je odobren nakon osam testnih verzija. Dokaz o kvaliteti jeste i nedavno priznanje “Superior Taste Award” koje je Maza osvojila prošlog mjeseca u Briselu na osnovu rezultata analize Međunarodnog instituta za okus.

Novu Mazu Caramel možete pronaći na policama većih trgovačkih lanaca širom BiH.

Biznis.ba