BiH

AC Food i Orbico potpisali ugovor o prodaji i distribuciji

Autor: Biznis.ba
AC Food i Orbico potpisali ugovor o prodaji i distribuciji
Predstavnici bosanskohercegovačkog proizvođača prehrambenih proizvoda AC Food i vodećeg distributera velikog broja globalnih brendova Orbico, potpisali su ugovor o prodaji i distribuciji za tržište Bosne i Hercegovine. Ugovor su potpisali Ševal Delić direktor kompanije AC Food i Jasmin Kukuljac komercijalni direktor kompanije Orbico.

Tom prilikom Delić je izjavio da su u AC Food-u uvjereni da će ovo partnerstvo značiti novi razvojni poticaj za obje kompanije. “Vjerujemo da je Orbico distributer koji će omogućiti punu posvećenost našim ambicioznim planovima u Bosni i Hercegovini. Sa našim novim tržišnim i poslovnim pristupom, dodatno ćemo investirati u razvoj naših brendova, ojačat ćemo proizvodni portfolio kao i našu marketinšku prisutnost u BiH”, kazao je Delić.

Jasmin Kukuljac istakao je kako je AC Food prepoznat kao partner koji može odgovoriti ekonomskim izazovima u BiH.  On smatra da će ovim partnerstvom na najbolji način kvalitetu AC Food proizvoda plasirati na tržište BiH.

„ Budućnost AC Food-a ima veliku perspektivu i to je velika odgovornost managmenta grupacije. Osobnog sam mišljenja da je za zdravu tržišnu utakmicu razvoj domaće proizvodnje i trgovine od velike važnosti. Širenjem domaće proizvodnje na tržištu BiH otvaraju se nova radna mjesta, rast BDP-a i naravno sve to bi trebalo dovesti BiH na višu ljestvicu ekonomske razvijenosti“, navodi Kukuljac.

Orbico će u sklopu vlastite distributivne mreže distribuirati asortiman AC Food proizvoda u kategorijama biskviti (TOPS), čajni kolutići (TOPS), petiti, kremni namaz (MAZA), kakao instant napitak (MAZA), dodatak jelima (VEGEDOR), mljevenu kafu (EMINA) i kulinarski asortiman.

“Orbico je prepoznat kao snažan partner sa dugogodišnjim iskustvom u distribuciji roba široke potrošnje. Imamo značajna očekivanja i vjerujemo da smo u Bosni i Hercegovini pronašli profesionalnog i stabilnog partnera koji će nam omogućiti realizaciju vrlo visokih distribucijskih ciljeva. Njihova znanja i iskustva, u kombinaciji sa visokom motiviranošću koja odgovara našim ambicijama, su izvanredna”, riječi su Lejle Čorhodžić direktorice prodaje kompanije AC Food.

ac-food-i-orbico

Orbico Grupa je vodeći distributer velikog broja globalno zastupljenih brendova vrhunske kvalitete koje obuhvaćaju širok asortiman. Orbico u Bosni i Hercegovini je ponosni član velike porodice Orbico Grupe, najvećeg evropskog distributera i partnera, kako najvećim globalnim, tako i lokalnim kompanijama u svim zemljama u kojima su prisutni. U Bosni i Hercegovini je Orbico prisutan još od 1997. godine, od kada kontinuirano širi asortiman, istovremeno pružajući maksimalnu uslugu svim principalima i klijentima.

AC Food je osnovan 2017. godine, članica je AS Holdinga i nastala je kao kompanija koja je preuzela proizvodnju Agrokomercovih brendova. Konstantnim investicijama u inovacije, nove tehnologije i zapošljavanje AC Food zajedno sa ostalim članicama AS Holdinga razvija bosanskohercegovačku privredu u cjelini. Izvozna orijentiranost čini ove kompanije posebno značajnim za povećanje konkurentnosti i razvoj bosanskohercegovačke prehrambene industrije.

Biznis.ba