BiH

Ambasador Murphy u Krajini: Raditi na promociji turizma

Autor: Biznis.ba
Ambasador Murphy u Krajini: Raditi na promociji turizma

Ambasador SAD-a u Bosni i Hercegovini, Michael J. Murphy, posjetio je Unsko-sanski kanton i održao niz sastanaka s političkim predstavnicima kantona.

Ambasador Murphy je prvo posjetio Bihać gdje se sastao s gradonačelnikom Sedićem, s kojim je razgovarao o mogućnosti da turizam posluži kao pokretač ekonomskog rasta Bihaća.

-Od zadivljujućih vodopada Štrbački buk u Nacionalnom parku Una do historijskog dvorca Ostrovica, ova regija ima ogromnu privlačnost za putnike. Hajde da radimo zajedno kako bismo osigurali da više turista sazna i cijeni prirodne ljepote BiH. Ponosni smo što je Bihać općina partner u našem Diaspora Invest Programu, koji nastoji generirati investicije i otvoriti radna mjesta u partnerskim općinama širom BiH, napisao je on.

Također se sastao s premijerom Unsko-sanskog kantona Mustafom Ružnićemm s kojim je razgovarao o naporima da se osigura efikasna, uspješna i odgovorna uprava za sve građane BiH koji žive u Unsko-sanskom kantonu.

- Da se promovira turizam i ekonomski rast, te da se bori protiv korupcije. Sjedinjene Američke Države su predane podršci lokalnim vlastima u BiH koje rade na poboljšanju života onih koje predstavljaju, saopćeno je iz Ambasade SAD-a u Sarajevu.

Biznis.ba