BiH

Besplatna aplikacija: Objedinjeno tržište polovnih automobila cijele BiH

Autor: Biznis.ba
Besplatna aplikacija: Objedinjeno tržište polovnih automobila cijele BiH
Da IT sektor Bosne i Hercegovine svoj potencijal ima i u manjim sredinama potvrđuje i primjer aplikacije za prodaju i kupovinu polovnih autombila, koju je razvio mladi tim IT stručnjaka sa Pala.

"Okupili smo najbolje u oblasti kreiranja aplikacija, te smo odlučili da ćemo uraditi sve da zadržimo eksperte u našoj lokalnoj zajednici, ponudimo im posao i osiguramo da zajedno rastemo u biznisu, ali i u smislu kompetencija i iskustva", kaže nam Nikola Čvoro koji predvodi tim "ITappSofta".

Zajedno sa investitorima iz lokalne zajednice koji su prepoznali mogućnosti razvoja i ulaganja u IT sektor, već su predstavili besplatnu aplikaciju za kupovinu polovnih automobila. Međutim, Čvoro pojašnjava da nije riječ samo o biznis modelu, već o konceptu koji želi osigurati povjerenje kupaca u online prostor.

"Jedinstveni smo po procesu certifikacije svih ponuda, čime želimo osigurati potpunu provjerljivost svih podataka. Sa preko 10 hiljada korisnika mnogi će reći da je ovo senzacija, jer smo prešli entitetske i kantonalne granice, te napravili jedinstven servis za ovo specifično tržište - tržište automobila. Ja želim zadržati skromnost i poručiti da je ovo samo jedan dio šire slike. Ovakav model će sutra omogućiti da razvijamo tržište i u drugim sektorima, te uz sjajan tim mladih ljudi koje imamo - možemo napraviti čudo", zaključio je Čvoro.

Aplikaciju već uspješno koriste servisi i prodavači širom zemlje, a Čvoro pojašnjava da je za taj rezultat vrijedilo preći hiljade kilometara, od Čitluka do Bijeljine, te od Bihaća do Pala. "IT sektor ima budućnost, a naše tržište može biti ključna tačka prije lansiranja ovakvih proizvoda na takozvanu globalnu pijacu. Zato smo tu i idemo dalje", zaključio je Čvoro.

Biznis.ba