BiH

Bosanskohercegovačka "Hifa Oil" i francuski "Total" predstavili novi brend ISOMAX

Autor: Biznis.ba

Hifa Oil vodeći privatni distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, danas je na Konferenciji za medije upriličenoj u sarajevskom Hotelu Hills i zvanično predstavila svoj novi brend ISOMAX.

Radi se o novom gorivu vrhunskog kvaliteta kojeg je razvila i patentirala Hifa Oil u saradnji sa francuskim Totalom.

«ISOMAX je kruna našeg sedamnaestogodišnjeg rada i pečat kvaliteta. U saradnji sa francuskom naftnom kompanijom Total razvili smo gorivo vrhunske kvalitete i visokih performansi koje će, siguran sam, postati sinonim za kvalitet u Bosni i Hercegovini, ali i regiji. Također, želim istaći da iza ovog brenda ne stoji samo ime, već višedecenijsko iskustvo i tim ljudi koji pomjera granice», riječi su Kenana Ahmetlića izvršnog direktora i člana Uprave Hifa Oil.

Gergely Cseke, sales area manager francuske kompanije Total za Central-Eastern Europe&CIS, je pohvalio odličnu saradnju sa Hifa Oil, istakavši izuzetne prednosti novog brenda. On je kazao da je uvjeren u uspjeh ISOMAX-a te kako se nada da će poslovni obim dvije kompanije u budućnosti još više rasti.

Na Konferenciji za medije, obratili su se i Sumeja Ahmetlić direktorica marketinga u Hifa Oil Grupaciji, te Venan Hadžiselimović izvršni direktor Hifa Oil. Prisustvovali su i akteri nove promotivne kampanje, poznati glumci iz regije, Slavko Sobin iz Hrvatske, Dušan Kovačević iz Crne Gore, Bojan Dimitrijević iz Srbije, i Aleksandar Seksan iz Bosne i Hercegovine.

U prisustvu mnogobrojnih novinarskih ekipa, zvanično su predstavljeni TV spotovi nove promotivne kampanje brenda ISOMAX, u produkciji sarajevske agencije Gotiva.

ISOMAX je brend aditiviranog goriva kojeg je razvila i patentirala Hifa Oil u saradnji sa francuskim Totalom. ISOMAX predstavlja novu generaciju aditiviranih goriva koje je prilagođeno novim standardima EURO 6 motora. Novi brend je razvijen tako da se njegovom upotrebom postiže idealan omjer snage i potrošnje, te samim tim produžava radni vijek motora čak i u ekstremnim uslovima kao što su velike hladnoće. U okviru brenda ISOMAX na tržište su plasirana i ulja, maziva za automobile, kao i linija auto – kozmetike.

ISOMAX se proizvodi u Francuskoj i bit će distribuiran kako na domaćem tržištu, tako i u zemljama regije. Za Hifa Oil ovo predstavlja veliki iskorak, jer paralelno sa razvojem maloprodaje radimo i na razvoju kvaliteta. Kvalitet i sigurnost po kojoj smo prepoznatljivi u veleprodaji, želimo zadržati i u maloprodaji, navodi se u saopćenju za medije kompanije Hifa Oil.

Energija koja pokreće!

(Biznis.ba)