BiH

Brze kontrole PUFBiH: Otkriveno 70 radnika na crno

Autor: Biznis.ba
Brze kontrole PUFBiH: Otkriveno 70 radnika na crno
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su danas nastavili sa brzim kontrolama i na cijelom području FBIH i do 20 sati su izvršili 256 brzih kontrola.

Cilj ovih kontrola je poštivanje Zakona o fiskalnim sistemima i kontrola zapošljavanja radnika na crno. U kontrolama do 20 sati inspektori Porezne uprave su otkrili ukupno 70 neprijavljenih radnika, 68 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 12 objekata koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 23 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćeno je 39 objekata i u 148 slučajeva izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 291.200,00 KM.

Aktivnosti se nastavljaju sutra i u novogodišnjim danima , pa iz PUFBIH pozivaju porezne obveznike da svoje poslovanje usklade sa važećim zakonima.

Biznis.ba