BiH

Cvijanović: Autoput Beograd - Sarajevo doprinijet će regionalnoj stabilnosti

Autor: Biznis.ba
Cvijanović: Autoput Beograd - Sarajevo doprinijet će regionalnoj stabilnosti

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo, jer je usaglašena trasa budućeg autoputa Beograd – Sarajevo, te naglasila da je riječ o velikom infrastrukturnom projektu koji će dati snažan podsticaj privrednom razvoju i doprinijeti regionalnoj stabilnosti.

Cvijanović je o ovom projektu danas razgovarala s ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Koçom, kao i o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u RS i BiH, unapređenju saradnje Turske i tog bh. entiteta, kao i realizaciji zajedničkih projekata u oblasti privrede i infrastrukture.

Istakla da je RS opredijeljena za evropske integracije, kao i za provođenje reformskih procesa koji za cilj imaju poboljšanje privrednog ambijenta, kontinuiran i održiv ekonomski razvoj, saopćeno je iz Biroa za odnose s javnošću entitetske predsjednice.

Ponovila je i da je formiranje novog saziva Vijeća ministara BiH prioritetni zadatak koji ne može biti predmet političkog uslovljavanja, te naglasila da je neophodno da u što kraćem roku bude formirana legitimna i funkcionalna vlast na nivou BiH.

Biznis.ba / FENA