BiH

Dani poduzetništva žena 2019, uvodničarke Tanja Fajon i Biljana Borzan

Autor: Biznis.ba
Dani poduzetništva žena 2019, uvodničarke Tanja Fajon i Biljana Borzan

„Šta žene u politici i poduzetništvu mogu uraditi jedne za druge – kreiranje mreže žena u politici i poduzetništvu“, naziv je konferencije koja počinje danas u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Konferencija se održava u tri panela i cilj joj je da se pojača dijalog između političarki i poduzetnica a kako bi se unaprijedili ekonomski segmenti za razvoj privrede Bosne i Hercegovine.

Udruženje poslovnih žena u BiH niz godina radi na uspostavljanju dijaloga na svim nivoima vlasti, a pokušavajući dati novu snagu privredi. Ispunjavajući svoju misiju osnaživanja i umrežavanja žena poduzetnica ova konferencija je ujedno i umrežavanje poduzetnica i političarki.

Upravo i sam naslov konferencije govori o temi - „Šta žene u politici i poduzetništvu mogu uraditi jedne za druge – kreiranje mreže žena u politici i poduzetništvu“! Naslovi panela su: Iskustva i dobre prakse iz zemalja regije i EU; Poduzetništvo žena u BiH iz ugla poduzetnica, državnih službenika i političarki, - izazovi, potrebe i mogućnosti i - Kako i da li je moguće kreirati „mrežu žena u politici i poduzetništvu“?

Na početnom panelu učesnicama će se obratiti: Tanja Fajon i Biljana Borzan, zastupnice u EU Parlamentu, te Jelena Radenović, članica Političke mreže žena Crne Gore, dok će panelistice govoriti o tome kako se ovaj način umrežavanja pokazao u drugim zemljama.

U nastavku će se obratiti učesnicama, panelistice: Melika Mahmutbegović, potpredsjednica Federacije BiH, Danica Nović, poduzetnica te Aida Soko, savjetnica premijera Federacije BiH.

Izjave za medije su planirane po završetku konferencije u 14.15 sati, najavili su iz Udruženja poslovnih žena BiH.

Biznis.ba / FENA