BiH

Dodijeljena priznanja pobjednicima prvog izdanja Emirates Labour Market Award

Autor: Biznis.ba
Dodijeljena priznanja pobjednicima prvog izdanja Emirates Labour Market Award

Pod pokroviteljstvom šeika Mansoura bin Zayeda Al Nahyana, potpredsjednika, zamjenika premijera i predsjednika predsjedničkog suda, šeika Mohammeda bin Hamada bin Tahnouna Al Nahyana, savjetnika za posebne poslove u Ministarstvu predsjedničkog suda i dr. Abdulrahmana Al Awara, ministra ljudskih resursa i emiratizacije, u Nacionalnom izložbenom centru Abu Dhabija (ADNEC) odata je počast i dodijeljena priznanja pobjednicima prvog izdanja Emirates Labour Market Award.

Nagrada Emirates Labour Market Award podijeljena je u tri glavne kategorije: Kategorija poduzeća, koja ima za cilj odati priznanje vodećim ustanovama koje su kontinuirano upravljale radnim odnosima na izniman način; kategorija radne snage, koja cilja na izvrsne radnike koji su služili poslovnom sektoru i zajednici UAE; i kategoriju Business Services Partners, kojom se dodjeljuju priznanja firmama koje podržavaju razvoj vodećih praksi tržišta rada. U prvom izdanju nagrade nagrađeno je 66 pobjednika u svim glavnim i potkategorijama, javlja WAM, službena novinska agencija UAE.

-Pod vizionarskim vodstvom i iznimnim vodstvom predsjednika Njegovog Visočanstva šeika Mohameda bin Zayeda Al Nahyana, Ujedinjeni Arapski Emirati postojano napreduju prema ambicioznim ciljevima koje su postavili za svoju stotu obljetnicu i zaslužuju najviše pozicije na svjetskoj sceni, rekao je Sheikh Mansour bin Zayed, čestitajući dobitnicima prvog izdanja Emirates Labour Market Award i ističući čvrsto partnerstvo između vlade i privatnog sektora u UAE koje je glavni pokretač razvoja zemlje.

Sheikh Mansour bin Zayed ohrabrio je ustanove u privatnom sektoru da nastave ustrajati i optimizirati korištenje inovacija i naprednih tehnologija te iskoristiti napredne sposobnosti i sofisticiranu infrastrukturu koju UAE pruža, uz moderno zakonodavstvo, kako bi im omogućili da aktivno doprinose prosperitetu zemlje.

-Postizanje velikih ambicija UAE bit će moguće samo ako optimiziramo način na koji ulažemo svoje resurse i sposobnosti, posvetimo se proaktivnom planiranju kako bismo izazove pretvorili u prilike i razvijemo učinkovite akcijske planove kako bismo osigurali kontinuirani uspjeh", dodao je.

Dr. Abdulrahman Al Awar, ministar ljudskih resursa i emiratizacije, predsjednik nadzornog odbora Emirates Labour Market Award, rekao je da koncept vodstva u UAE proizlazi iz mudre, dobro uspostavljene vizije koja je postala sastavni dio radne kulture UAE, pod inspirativnim vodstvom predsjednika šeika Mohameda bin Zayeda Al Nahyana i njegove predanosti jačanju temelja vodstva i upravljanja, kao „dijela vizije koja gleda na vodstvo i izvrsnost kao na putokaz koji vodi do velikog dostignuća."

-Prema ovoj viziji, uloga vlade kao pokretača ispunjena je donošenjem zakona i pokretanjem inicijativa za poboljšanje lakoće poslovanja, angažiranje stručnjaka iz Emirata na tržištu rada i privlačenje međunarodnih talenata, što zauzvrat pomaže uspostavi konkurentnog radnog okruženja u tržište rada UAE, dodao je Al Awar.

-Ova je nagrada odraz zadivljujućih kretanja koja se odvijaju u nacionalnom gospodarstvu i tržištu rada, budući da je Međunarodni monetarni fond (MMF) predvidio da će BDP UAE porasti za 3,5 posto u 2023., kao i predviđanje Svjetske banke od 4,5 posto rasta u nenaftnom gospodarstvu UAE. Naši podaci govore o 10,5 posto povećanja broja poslova u privatnom sektoru u odnosu na 2022. godinu, kao i rast radnih dozvola od 9,1 posto, naglasio je.

Ministar je dalje primijetio da se „vodstvo i konkurentnost u UAE temelje na integraciji i usmjereni su na poboljšanje kvalitete života i unapređenje položaja UAE na svjetskoj pozornici, gdje se zemlja sada nalazi među 10 najkonkurentnijih gospodarstava u svijetu, i jedno od najboljih mjesta na svijetu za život i rad.

-Velike privatne firme spremno su se javile kako bi sponzorirale Emirates Labor Market Award i sudjelovale u njezinom prvom izdanju. To je jasan pokazatelj da je društvena odgovornost danas dobrovoljni pristup koji prihvaćaju tvrtke i institucije koje priznaju svoju ulogu u služenju zajednici UAE, kazao je Al Awar čestitajući pobjednicima i zahvalivši se sponzorima, organizatorima i ocjenjivačkim odborima, prenosi WAM.

(Vijesti.ba / Fena)