BiH

Dokazani stručnjak: Elmedin Voloder novi direktor Autocesta FBiH

Autor: Biznis.ba
Dokazani stručnjak: Elmedin Voloder novi direktor Autocesta FBiH

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici u Mostaru imenovala Elmedina Volodera za direktora Autocesta FBiH.

- Vlada je Nadzornom odboru JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar dala prethodbe saglasnosti za razrješenje članova Uprave ovog društva, zbog isteka mandata, kao i za imenovanje Elmedina Volodera za v.d. direktora, a Ivice Brkića, Ešefa Džafića, Marina Jelčića i Ajmana Šoše za v.d izvršnih direktora, do okončanja konkursne procedure, a najduže do 12 mjeseci.

Dolaskom Elmedina Volodera na ovu poziciju ovo javno preduzeće konačno će dobiti rukovodstvo iz struke.

Dolazak Elmedina Volodera na poziciju direktora Autocesra FBiH, ovo javno preduzeće konačno će dobiti rukovodstvo iz struke.

Naime, Voloder je već preko 20 godina uspješan poslovi čovjek kao jedan od čelnih ljudi kompanije "Divel", koja važi za jednu od vodećih domaćih firmi za projektovanje, reviziju i nadzor u oblasti gradnje cestovne infrastrukture.

Voloder je rođen u Borču, Gacko, 1965. godine. Diplomirani je inženjer građevine. Firmu "Divel" je osnovao sa suvlasnicima neposredno nakon agresije na BiH, te je u nekoliko firmi, zajedno sa partnerima, upošljavao više od 50 inženjera građevinske i saobraćajne struke. Iza Vodera su brojni uspješno realizovani projekti u Bosni i Hervegovini, ali i inostranstvu.

Voloder je na izborima 2018. godine izabran i za zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Biznis.ba