BiH

Džindić: Rezultate kao u 'Ginexu' očekujemo i u drugim fabrikama namjenske industrije

Autor: Biznis.ba

Ministar energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH Nermin Džindić, sa saradnicima, boravio je danas u radnoj posjeti fabrici namjenske industrije 'Unis Ginex' Goražde.

Munevera Fočo, direktorica kompanije, upoznala je ministra Džindića o stanju u firmi, novim investicionim projektima, novim proizvodnim linijama, te o planovima za narednu godinu.

"Promet za prvih šest mjeseci je 30 miliona KM. Povećan je broj radnika, blizu 100 od prošle godine. To je ono što smo očekivali i dobili od Ginexa", izjavio je ministar Džindić i dodao:

"Povećanje proizvodnje sa 1,6 milijardi na 2,4 milijarde komada proizvoda do kraja 2023. godine je plan koji svakako zaslužuje respekt. Ovo što se danas dešava u Ginexu je rezultat kontinuiranog rada u skladu sa strategijom i planovima Ministarstva i takve rezultate očekujemo i u drugim fabrikama namjenske industrije."

Nakon sastanka sa direktoricom Fočo, ministar Džindić je obišao proizvodne linije gdje su uvedene nove tehnologije kojima će se povećati sigurnost u ovim izuzetno opasnim proizvodnim pogonima.

"Proizvodni proces i dostignuta tehnologija koju smo imali priliku vidjeti danas našu firmu svrstava među najbolje na svijetu u ovoj oblasti", rekao je ministar Nermin Džindić.

Biznis.ba / FENA