BiH

Ergić: Raditi na uspostavljanju direktne avio-linije između BiH i Grčke

Autor: Biznis.ba
Ergić: Raditi na uspostavljanju direktne avio-linije između BiH i Grčke

Novoimenovan šef Odjeljenja za ekonomske i komercijalne poslove grčke Ambasade u BiH Jorgos Tosunis i predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić ukazali su na značaj uspostavljanja direktne avio-linije.

Tosunis je istakao da bi direktna avio-linija doprinijela bržem protoku ljudi, kao i olakšala kontakte privrednika BiH i Grčke.

"Egrlić je rekao da bi uspostavljanje direkte avio-linije bilo dobro, jer je u posljednje vrijeme evidentno povećanje broja turista iz BiH koji ljetuju u Grčkoj", saopćeno je iz Komore.

Tosunis se saglasio sa činjenicom da je potrebno raditi na unapređenju vanjskotrgovinske razmjene organizovanjem različitih foruma i susreta, a kao uspješan primjer je naveo i poslovni forum iz 2016. godine kada je delegacija grčkih privrednika posjetila BiH, ali i godinu poslije organizovana uzvratna posjeta.

Egrlić je predstavio aktivnosti Komore, kako je izradila i različite studije digitalne transformacije društva BiH, te aktuelne pokazatelje spoljnotrgovinske razmjene BiH sa Grčkom, ističući da nivo robne razmjene ne odražava izuzetne prijateljske odnose dvije zemlje.

Biznis.ba / Srna