BiH

EU4AGRI objavio javni poziv za podršku investicijama u poljoprivredi - 2 miliona KM na raspolaganju

Autor: Biznis.ba
EU4AGRI objavio javni poziv za podršku investicijama u poljoprivredi - 2 miliona KM na raspolaganju

U okviru projekta EU4AGRI, koji finansira Evropska unija, objavljen je Javni poziv za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju za što je na raspolaganju 2 miliona konvertibilnih maraka (KM).

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 20.000 KM do 200.000 KM. Za svaki projekt podnositelj prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 30 posto ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije, objavila je Vlada Posavskog kantona.

Prihvatljivi podnositelji prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške mogu biti obrti/samostalni poduzetnici, zadruge i preduzeća, navodi se u pozivu.

Prijave se mogu podnijeti od 5. oktobra dok je krajnji rok za podnošenje prijava 20. novembra do 15 sati. Javni poziv i potrebne obrasce možete preuzeti  na linku: https://eu4agri.ba/eu4agri-najavljuje-informativne-sesije-u-15-gradova-bosne-i-hercegovine/

U okviru trenutno otvorenog Javnog poziva za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, projekt EU4AGRI najavljuje održavanje informativnih sesija u 15 gradova Bosne i Hercegovine. U Orašju će se informativna sesija održati  u srijedu, 27. septembra u 13 sati u Školskom centru fra Martina Nedića.

(Biznis.ba / FENA)